Frequently asked questions.
Malesuada velit et ut malesuada amet tempor velit dui. Nullam amet commodo gravida gravida.
DA! Adezivii nu sunt proiectati sa reziste la umezeala, inghet-dezghet si temperaturi mari si rosturile le ofera protectie. Placarilor nerostuite nu li se ofera garantie.
Rosturile au si rol estetic. Aspectul rugos a rostului din mortar klinker contribuie la asemanarea placarii klinker cu un zid de caramida.
NU! Datorita asemanarii cu placarile smaltuite s-a raspandit teoria ca nici klinkerul nu permite respiratia peretelui. Sunt cel putin 3 argumente care contrazic aceasta teorie:
a) placa klinker are coeficientul de difuziune a umezelii 50-80, pe cand in cazul gresiei si faiantei acesta este practic infinit
b) rosturile reprezinta practic 15-20% din suprafata totala placata, iar mortarul klinker are coeficientul de difuziune a umezelii 3-5 asa ca difuzia este permisa
c) grosimea adezivului este doar de 3mm si astfel nu constituie o bariera impotriva vaporilor
Un alt argument este istoric. Experienta de peste 30 de ani din Germania, unde se produc si se placheaza anual 3 milioane m2, arata ca placarea cu caramizi aparente klinker este deosebit de stabila, sigura si fara probleme.
DA! Caramida aparenta este destinata placarii fatadelor in special. Deci rezista foarte bine solicitarilor exterioare. De aceea se pot placa socluri, portiuni de fatada, ancadramente arhitecturale etc. Doar in cazul existentei igrasiei nu recomandam aplicarea klinkerului pe soclu.
DA! Se poate folosi sistemul ISOKLINKER (caracterizat prin rapiditate in executie) sau se poate aplica peste sistemul clasic de termoizolatie folosit in Romania. Pentru montajul pe termosistem trebuie doar sa instalati in mod corespunzator termosistemul
25+
Years of experience
35
Amazing employees
10k+
Hours of maintenance
2k+
Projects done